CHRISTMAS TRIVIA CHALLENGE

Okay since I’ve spent the last couple of days Christmas shopping I’m starting to get into the Christmas spirit…Just a wee bit.  So in celebration of this development I’ve decided to do a Christmas Trivia challenge. Have fun and I’ll be posting the answers in a couple of days.

1. What American state was the first to make Christmas an official holiday?
a. Connecticut
b. Alabama
c. Alaska
d. North Carolina

2. What is the shape of the candy cane modeled after?
a. A fish hook
b. A constellation of stars
c. The cane St. Nicholas used
d. A shepherds crook

3. What was the name of the dog that belonged to the Grinch in Dr. Seuss’ book “How the Grinch Stole Christmas”?
a. Rudolph
b. Toto
c. Max
d. Cerberus

4. Which star led the Three Kings to Jesus?
a. Star of David
b. North Star
c. Star of Bethlehem
d. Angel Star

5. What was the name of Scrooges’ dead business partner in “A Christmas Carol”?
a. Jacob Marley
b. Bob Cratchit
c. Tiny Tim
d. Bill Sykes

6. Where did the real St. Nicholas live?
a. In Holland
b. At the North Pole
c. In Turkey
d. In Germany

7. What brought Frosty the Snowman to life?
a. Pixie Dust
b. An old silk hat
c. A kiss
d. A fresh snowfall

8. When you go Wassailing, what is it that you are doing?
a. Giving out gifts to your friends & neighbors
b. Going out in the woods to cut down your Christmas tree
c. Challenging as many of your neighbors as you can to a snowball fight
d. Going to visit neighbors and receiving goodies!

9. In the movie “It’s A Wonderful Life” how do you know that an angel has received his wings?
a. A light flashes
b. It starts raining
c. A trumpet sounds
d. A bell rings

10. Who was the author of “A Christmas Carol”?
a. Hans Christian Anderson
b. Charles Dickens
c. Thomas M. Sawyer
d. Mark Twain

11. What was pictured on the first stamp printed for the Christmas season?
a. Santa Claus
b. An Angel
c. A Star
d. A Rose

12. The poem commonly known as “The Night Before Christmas” was originally titled:
a. The Night Before Christmas
b. Santa Claus is Coming to Town
c. A Visit From Saint Nicholas
d. The Night Visitor

13. Electric Christmas tree lights were first used in what year?
a. 1925
b. 1700
c. 1895
d. 1750

14. At Christmas, it is customary to exchange kisses beneath a sprig of which plant?
a. Holly
b. Mistletoe
c. Ivy
d. Pine

15. Which of these events did NOT occur on Christmas Day?
a. Hong Kong fell to the Japanese in WWII.
b. Ebenezer Scrooge was visited by four ghosts.
c. King Arthur pulled Excalibur from the stone.
d. Charlemagne was crowned Holy Roman Emperor.

Advertisements

14 responses to “CHRISTMAS TRIVIA CHALLENGE

  1. 1. “b” 2. “d” 3. c 4. c 5. a 6. c 7. b 8. d 9. d. 10 . Samuel Clemens 11. d 12 c. 13.c 14.b 15. b.

    1. How far is it to Bethlehem from Nazareth?
    2. Where did the Grinch steal Christmas?
    3. Who was the narrator of “How the Grinch Stole Christmas”?
    4. What do the songs Jingle Bells, Winter Wonderland and Sleigh Ride have in common?
    5. Where is America’s official Christmass Tree?
    6. What Christmas Carol is shared by Maryland and Michigan?
    7. True or false, only the male reindeer who pull Santa’s sleigh have antlers.
    May the Deity bestow an absence of fatigue to mild male humans !

  2. 1-A 2-D 3-C 4-C 5-A 6-D 7-B 8-A 9-D 10-B 11-B 12-C 13-C 14-B 15-C
    I didn’t cheat and look anything up! I have no idea what wassailing involves, I’ve heard of it and always thought it had something to do with going around to peoples’ houses and drinking, then moving on to another house and drinking.

  3. I always thought wassailing was caroling.

  4. I’m too stressed to take a test! Stop pressuring me!

  5. The wandering trivia expert scored. Well, he got the same answers they did on some of the other blogs! Cheater! (oh wait, so did I!)

    I always thought the the answer to the question, “What were you doing in that boat?” is ‘wassailing’.

  6. I wasn’t sailing, I was fishing. Honest.

  7. I was watching an MSNBC Investigates the other day and Scott Peterson was on it. It showed him in his prison life, but he didn’t speak. The rest of the inmates were talking about how they’d score big points in the population if they were the one that killed him. He’s so dead! I love it.

  8. Ok…you can come out of hiding now MrsJ. The work week is over…

    Come out Come out Wherever you are….

  9. Yes. Time’s up. Please check in and let us know all is… ok. K?

  10. when you commin’ back, Red Rider?

  11. We need our “Il Kim fix, MRS JGB! Miss you!

  12. HEY! where’s the answers??

  13. You guys are gonna kill me, but I lost the answers! I had them saved in my documents folder but they’re gone. I think Jose was cleaning up files again….Some day I’m gonna…….

  14. I’m gonna kill you! But after Christmas. 😉 Merry Christmas!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s